杭州教师招聘考试
嘉兴教师招聘考试
网页客服,欢迎咨询
联系我们
      工作时间
  • 周一至周五:09:00-17:30
  • 周六至周日:10:00-16:00
2014年浙江省教师招聘考试专业知识《中学英语》专家命题预测(7)
2013-09-16 08:18:11 5217
  • 收藏
  • 管理
    st. "We were surprised by just how positive today' s young people seem to be about their families," said one member of the research team, "They' re expected to be rebellious (叛逆的)and selfish, but actually they have other things on their minds: they want a car and material goods, and they worry about whether school is serving them well. There' s more negotiation(商议) and discussion between parents and children, and children expect to take part in the family decision-making process. They don' t want to rock the boat. "
      So it seems that this generation of parents is much more likely than parents of 30 years ago to treat their children as friends. "My parents are happy to discuss things with me and willing to listen to me," says 17-year-old Daniel Lazall, "I always tell them when I' m going out clubbing. As long as they know what I' m doing, they' re fine with it. " Susan Crome, who is now 21, agrees. "Looking back on the last 10 years, there was a lot of what you could call negotiation. For example, as long as I' d done all my homework, I could go out on a Saturday night. But I think my grandparents were a lot stricter with my parents than that. "
      Maybe this positive view of family life should not be unexpected. It is possible that the idea of teenage rebellion is not rooted in real facts. A researcher comments, "Our surprise that teenagers say they get along well with their parents comes because of a brief period in our social history when teenagers were regarded as different beings. But that idea of rebelling and breaking away from their parents really only happened during that one time in the 1960s when everyone rebelled. The normal situation throughout history has been a smooth change from helping out with the family business to taking it over. "
      56. What is the popular image of teenagers today?
      A. They worry about school.
      B. They dislike living with their parents.
      C. They have to be locked in to avoid troubles.
      D. They quarrel a lot with other family members.
      57. The study shows that teenagers don't want to _________.
      A. share family responsibility
      B. cause trouble in their families
      C. go boating with their family
      D. make family decisions
      58. Compared with parents of 30 years ago, today's parents _________.
      A. go to clubs more often with their children
      B. are much stricter with their children
      C. care less about their children' s life
      D. give their children more freedom
      59. According to the author, teenage rebellion _________.
      A. may be a false belief
      B. is common nowadays
      C. existed only in the 1960s
      D. resulted from changes in families
      60, What is the passage mainly about?
      A. Negotiation in a family.
      B. Education in a family.
      C. Harmony in a family.
      D. Teenage trouble in a family.

     

      Ⅳ.汉英翻译/Translation(10分)
      61.我的朋友和我穿同样的衣服,留同样的发型。
      62.当男孩正走在街上时,飞碟着陆了。
      63.10年之后他将成为一名记者。
      64.假如你每天吃汉堡包,你就会变胖。
      65.你知道世界上最受欢迎的饮料——茶是由于意外而发现的吗?
      V.书面表达/Writing(15分)
      请你以《高中生》杂志的名义写一篇征文启事。启事的主要内容如下:
      1.面向全国高中生;
      2.正文内容主要反映当代高中生的生活;
      3.文章体裁可以是故事、散文、小说等;
      4.通讯方式可以是邮寄或发e-mail;
      5.截止日期是2009年12月31日。
      注意:
      1.文章标题已给出;
      2.可适当增加细节,以使文章连贯;
      3.词数在:100左右。
      Contribution Wanted
      _______________________________________________________________________________
      _______________________________________________________________________________
      _______________________________________________________________________________
      _______________________________________________________________________________
      _______________________________________________________________________________
      Ⅵ.教学设计/Teaching plan(10分)
      请设计一节课的教案,达到以下目的:
      1.学生能够听说读写关于餐桌礼仪的话题。
      2.培养学生运用英语的能力。
      3.引导学生理解不同地域的文化差异。

     

      Ⅲ.阅读理解
      36.D [解析]作者写了自己的创业经历,却不仅仅是为了叙述经历,后面介绍了很多个人的思想和企业文化,这才是她的目的。所以答案选D。
      37.c [解析]根据这篇文章可以了解整本书的目的和主旨,所以答案选c。
      38.c [解析]A选项说这是世界上最大的公司,文中没有提到。B选项说这个公司有可
      能更成功,文中也没有提到。C选项说这是最成功的生意之一,符合文章内容。D选项说这是唯一一家在全球发展起来的公司,不符合文章和现实。所以答案选c。
      3 9.A [解析]根据第二段结尾I have always wanted the people who work for the “Body Shop” to feel the same way.知道作者希望员工有跟她一致的想法。所以答案选A。
      40.D [解析]根据文章的内容我们可以推断出作者对于她自己的思想和事业都非常的有信心,所以D选项符合文章内容。A、B、C都无法从文中推断。所以答案选D。
      41.B [解析]A、C、D和new ideas搭配意思都不合适,只有“轻视”符合逻辑。所以答案选B。
      42.A[解析]根据倒数第二段If you have to go home late,you should let your parents
      know.知道答案选A。
      43.B [解析]根据最后一段The Internet can be very useful for students.可以知道适合孩子看的网页有助于他们学习。所以答案选B。
      44.A[解析]A选项说哪怕做错事也要讲实话,符合第一条规则,要做个诚实的学生。B选项说养几只动物后杀了它们,不符合第二条规则中保护动物的要求。C选项说轻视新想法,不符合第三条规则中的“Don’t look down on new ideas.”。D选项说互联网上所有的内容都对孩子有好处,不符合第五条规则说的要选择适合孩子看的网页。所以答案选A。
      45.C [解析]这篇文章的内容主要是讲在新的行为准则下如何做一个好学生。A、B、D的内容都只是一部分,太片面,C是概括性的,比较全面,所以答案选C。
      46.A [解析]文章的内容是两个人关于the Country Bears的评论以及对于the Country Bears被取消的两种不同观点。所以答案选A。
      47.C[解析]根据第二段But I think the idea of keeping some attractions open forever regardless of the number of visitors it gets is a mistake.知道他认为游乐园里不考虑游客的数量而永远开放某些景点是错误的。所以答案选C。
      48.D[解析]根据最后一段Now the Bears are leavin9.What I want to say is:stop trying to compete with everyone!可以看出他是反对撤销the Country Bears的。所以答案选D。
      49.D[解析]A、B、C都属于过去的迪士尼乐园,D选项属于发展之后面貌全非的迪士
      尼乐园。所以答案选D。
      50.A [解析]文中表达了两个人对同一件事的不同观点,很有可能出现在网络上的讨
      论区。B和D不太可能。C选项是关于the Country Bears受欢迎程度的报告,内容不符。所以答案选A。
      51.A[解析]根据该词的定语of the 7-year-old Red Hat Society可猜测出这个词的意思是“某个组织的一个分部”。
      52.D [解析]第三段But the generation now turnin9 50 is the baby boomers,and the same people who refused their parents’ way of being young ar


    上一页:2014年浙江省教师招聘考试专业知识《中学英语》专家命题预测(7) 下一页:2014年浙江省教师招聘考试专业知识《中学英语》专家命题预测(7)
    全部评论(0)